Pengikut laman ini

Tuesday, April 6, 2010

Hari Keusahawanan SMKBBST 2010


Pihak sekolah SMK. Bandar Baru Salak Tinggi akan mengadakan Hari Keusahawanan pada hari Sabtu ini iaitu pada 10 April 2010. Pelbagai gerai akan dibuka pada hari tersebut. Gerai-gerai tersebut adalah seperti gerai makanan, minuman, cenderamata, pakaian, permintaan lagu dan ucapan di samping pameran pengajian tinggi di dewan terbuka. Selain itu, terdapat juga rumah misteri, permainan paint ball, flying fox, memanah, dan beberapa permainan lagi. Sebuah kumpulan nasyid terkenal juga telah menyatakan persetujuan untuk membuat persembahan di samping sesi fotografi bersama-sama dengan kumpulan tersebut.

Pelajar-pelajar yang pernah belajar di SMKBBST dan pengunjung lain dijemput hadir untuk membeli barang dan juga permainan dengan menggunakan kupon yang disediakan. Kupon-kupon boleh dibeli di gerai yang disediakan pada hari Sabtu nanti. Kelas prauniversiti juga turut melibatkan diri dan akan membuka gerai makanan, cenderamata dan permainan.

Tujuan utama hari keusahawanan ini diadakan adalah untuk mendapatkan dana bagi menaik taraf kantin sekolah. Jadi sambil membeli barangan, anda juga menyumbangkan derma kepada pihak sekolah. Oleh itu, saya menyeru pelajar-pelajar yang pernah bersekolah di SMKBBST agar datang pada hari Sabtu nanti untuk membeli kupon-kupon yang telah disediakan. Ibu bapa pelajar dan masyarakat yang tinggal berdekatan dengan SMKBBST juga dijemput hadir untuk memeriahkan Hari Keusahawanan ini. Marilah kita bersama-sama berbelanja sambil menghulurkan derma.

2 comments:

Anonymous said...

saya akan hadir utk memeriahkan suasan sabtu.harap dpt jumpa cikgu di sana.insya Allah.

Mohd Khir Kassim said...

Ok, Nadia tolong beritahu kepada rakan-rakan yang lain. Kita jumpa pada hari Sabtu nanti.