Pengikut laman ini

Thursday, July 23, 2009

Kursus Peningkatan Profesionalisme Guru Cemerlang Daerah Sepang 2009

Kursus Peningkatan Profesionalisme dan Budaya Kerja Cemerlang Guru Cemerlang Daerah Sepang 2009
Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Sepang, En. A. Rahman Ngit sedang menyampaikan ucapan perasmian.


Cikgu Khir sedang menyampaikan ceramah tentang Kajian Tindakan.

Kursus Peningkatan Profesionalisme dan Budaya Kerja Cemerlang Guru Cemerlang Daerah Sepang telah dianjurkan oleh Pejabat Pelajaran Daerah Sepang. Kursus ini telah dijalankan dengan jayanya di Hotel Le Paris, Port Dickson pada 2- 4 Julai 2009. Seramai 26 orang Guru Cemerlang pelbagai gred (DGA34 hingga DG52) telah mengikuti kursus ini. Majlis perasmian telah disempurnakan oleh Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Sepang pada malam 2 Julai. Beliau telah menekankan aspek budaya kerja cemerlang kepada Guru-guru Cemerlang yang menghadiri kursus ini.

Beberapa slot ceramah telah dirancang dan disampaikan oleh penceramah jemputan dan juga penceramah dalam kalangan Guru Cemerlang sendiri. Antara pengisian slot tersebut adalah seperti Fokus Minda, Kemahiran Komunikasi, Kajian Tindakan, dan Head Count serta PATS. Saya sendiri telah diminta untuk menyampaikan ceramah tentang Kajian Tindakan. Kursus ini mendapat maklu balas yang baik daripada peserta kursus dan mereka mengakui bahawa mereka mendapat input yang banyak daripada kursus ini. Selain itu peserta kursus juga mengatakan bahawa mereka mendapat semangat baru untuk meningkatkan kecemerlangan mereka. Majlis penutupan telah disempurnakan oleh Tuan Timbalan Pegawai Pelajaran Daerah Sepang, Encik Mohd Amin bin Sulaiman pada 4 Julai 2009.

Oleh Cikgu Mohd Khir Kassim

1 comment:

juilis69 said...

Tahniah, sudah lama saya membaca buku-buku rujukan yang cikgu dan rakan-rakan hasilkan. teruskan perjuangan. Bahasa jiwa bangsa